Αξιοθέατα στη Σούδα που δεν πρέπει να χάσεις!

Ακόμη και ο πιο επιλεκτικός ταξιδιώτης θα ενθουσιαστεί από τη γραφική Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό, αλλά το τοπίο έχει μια ιδιαίτερη γοητεία και την ικανότητα να μεταφέρει τον επισκέπτη στο χρόνο και την παράδοση με έναν αβίαστο και φυσικό τρόπο. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να ολοκληρώσεις ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σούδα από τη Let’s Drive για να εξερευνήσεις τα πιο όμορφα μέρη και τους πιο αξέχαστους προορισμούς. Αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να δεις στη Σούδα, συνέχισε να διαβάζεις και πραγματοποίησε το ταξίδι που πάντα ονειρευόσουν.

Φαράγγι Θερίσου: Ανακαλύψτε τη μαγεία της Κρητικής φύσης

Το επιβλητικό Φαράγγι Θερίσου
Το επιβλητικό Φαράγγι Θερίσου

Το φαράγγι του Θερίσου, που ονομάζεται επίσης φαράγγι του Ελευθερίου Βενιζέλου, απέχει μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το λιμάνι της Σούδας. Επέλεξε το όχημα που καλύπτει τις ανάγκες σου από την Let’s Drive και εξερεύνησε την απίστευτα πλούσια βλάστηση και τα επιβλητικά βράχια που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα άλλα μεγάλα φαράγγια της Κρήτης. Το μικρό ποτάμι που ελίσσεται μέσα στο φαράγγι πλαισιώνεται από πικροδάφνες και πλατάνια. Στην είσοδο του φαραγγιού, θα συναντήσεις το χωριό Θέρισσος, το οποίο θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και στην ιστορία της περιοχής.

Τάφοι των Βενιζέλων: Μια ιστορική κληρονομιά με απίστευτη θέα

Οι τάφοι των Βενιζέλων είναι από τα πιο δημοφιλή και όμορφα μέρη στη Σούδα, προσφέροντας μια εκπληκτική πανοραμική θέα των Χανίων. Οι τάφοι του γνωστού Έλληνα πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του Σοφοκλή Βενιζέλου βρίσκονται εκεί, αντικριστά. Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ελληνικής ιστορίας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος γεννήθηκε το 1864 στην τουρκοκρατούμενη Κρήτη και πέθανε εξόριστος στο Παρίσι το 1936. Ως τόπος τελικής ανάπαυσης του προσδιορίστηκε ένα νεκροταφείο που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του σπιτιού του στη Χαλέπα.  Το 1965, ο γιος του Σοφοκλής, ο οποίος ηγήθηκε της Ελλάδας ως πρωθυπουργός από το 1943 έως το 1952, κατασκεύασε έναν τάφο στη μνήμη του, αφού η σορός του μεταφέρθηκε και θάφτηκε εδώ.

Ενετικό Λιμάνι: Βουτιά στην ιστορία και την παράδοση

Το ρομαντικό Ενετικό Λιμάνι
Το ρομαντικό Ενετικό Λιμάνι

Αν δεν είσαι ακόμα σίγουρος για το τι να κάνεις και συνεχίζεις να αναρωτιέσαι για το τι αξίζει να δεις στη Σούδα, κάνε μια στάση στο Ενετικό Λιμάνι, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα των Χανίων. Νοικιάζοντας το ιδανικό αυτοκίνητο από το λιμάνι της Σούδας, μπορείς να φτάσεις στο Ενετικό Λιμάνι γρήγορα και άνετα με τη βοήθεια της Let’s Drive. Αρχικά χτισμένο τον δέκατο τέταρτο αιώνα για να προστατεύει την πόλη από τις επιθέσεις των πειρατών και να διευκολύνει το εμπόριο, το Ενετικό Λιμάνι είναι σήμερα το πιο εμβληματικό, δημοφιλές και γοητευτικό μέρος της πόλης. Περιπλανήσου και θαύμασε την εντυπωσιακή ομορφιά του Φάρου, του κοσμήματος του λιμανιού, και τα τείχη του Φρουρίου Φιρκά, που χτίστηκε από τους Ενετούς για να φυλάει την είσοδο του λιμανιού.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: 10+1 Λόγοι για να επισκεφτείς τα Χανιά!

Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας: Ανακαλύψτε τα μυστικά της Αρχαίας Κρήτης

Ο αρχαιολογικός χώρος Απτέρας
Ο αρχαιολογικός χώρος Απτέρας

Η αρχαία πόλη της Απτέρας ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. και γνώρισε μεγάλη ακμή κατά την ελληνιστική περίοδο, λόγω της εκπληκτικής της θέσης με θέα στον κόλπο της Σούδας. Ο μύθος αναφέρει πως η πόλη πήρε το όνομά της από τη θεά Άρτεμις Απτέρα, είναι η πηγή του ονόματος της πόλης επιβεβαιώνεται από νομίσματα που βρέθηκαν εκεί. Σε έναν ακόμη πιο συναρπαστικό μύθο του 6ου αιώνα μ.Χ., το όνομα προέρχεται από μια υποτιθέμενη μάχη μεταξύ των Μουσών και των Σειρήνων που συνέβη σε έναν κοντινό λόφο. Τα νησάκια Λεύκες του κόλπου της Σούδας σχηματίστηκαν όταν οι Σειρήνες νικήθηκαν, μετατράπηκαν σε "άπτερες", έχασαν τα φτερά τους και την ικανότητά τους να πετούν, έγιναν λευκές και έπεσαν στο νερό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στον αρχαιολογικός χώρο Απτέρας, θα μαγευτείτε από τα διάσπαρτα μνημεία, τις μυθολογικές συνδέσεις τους και τα σημεία θέασης των βουνών της Κρήτης, του κόλπου της Σούδας και της ενδοχώρας του Αποκόρωνα.

Μουσείο Τυπογραφίας: Ένας μοναδικός κόσμος εκτυπωτικής τέχνης

Το ιστορικό Μουσείο Τυπογραφίας
Το ιστορικό Μουσείο Τυπογραφίας

Το Βιομηχανικό Πάρκο στη Σούδα φιλοξενεί το μοναδικό μουσείο τυπογραφίας στην Ελλάδα. Μια από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις του ανθρώπου, αν όχι η σπουδαιότερη εφεύρεση που έγινε ποτέ, είναι η τυπογραφία. Για τη μεγαλύτερη οδηγική εμπειρία που μπορείς να φανταστείς, επίλεξε ενοικίαση αυτοκινήτου στο λιμάνι της Σούδας από τη Let’s Drive. Εξερεύνησε το Μουσείο Τυπογραφίας, το οποίο ιδρύθηκε από τον Γιάννη και την Ελένη Γαρεδάκη, οι οποίοι πέρασαν πάνω από τριάντα χρόνια συγκεντρώνοντας εργαλεία και άλλα αντικείμενα που απεικονίζουν την εξέλιξη της τυπογραφίας στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο που καταγράφει την ιστορία της τυπογραφίας και λειτουργεί ως κέντρο πολιτισμού και λογοτεχνίας. Οι εγκαταστάσεις του χρησιμοποιούνται για συνέδρια, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις και έναν ετήσιο διεθνή διαγωνισμό αφίσας για την τυπογραφία. Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μουσείων (EMF), το οποίο χορηγείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, πρότεινε το Μουσείο Τυπογραφίας για το σημαντικό βραβείο "Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς" (EMYA 2016). Αν έχεις οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο ή στα Χανιά, η Let’s Drive είναι εδώ για να σε βοηθήσει!

Στη Σούδα τα αξιοθέατα είναι πολλά και οι αποστάσεις μεγάλες. Να θυμάσαι ότι ένα ασφαλές και ευχάριστο οδικό ταξίδι στην Κρήτη απαιτεί αυτοκίνητο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις τώρα είναι να προχωρήσεις σε ενοικίαση αυτοκινήτου από όποιο σημείο εξυπηρέτησης προτιμάς, ώστε να ανακαλύψεις ομορφότερα μέρη για εκδρομή στην Κρήτη. Η Let’s Drive διαθέτει σταθμούς για ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά για να διαλέξεις το τέλειο όχημα ώστε να απολαύσεις μοναδικές διαδρομές στην Κρήτη!

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου