Πού να Πάω Διακοπές τον Σεπτέμβριο; Top Διαδρομές με Αμάξι!

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αναπροσαρμογής και επιστροφής στην καθημερινότητα. Αυτό όπως δεν σημαίνει πως χρειάζεται να απαρνηθείς τις μικρές αποδράσεις. Εκμεταλλεύσου τα σαββατοκύριακά σου και οργάνωσε διακοπές τον Σεπτέμβριο.

Μιας και ο Σεπτέμβριος σημαίνει τη μετάβαση στο φθινόπωρο έχουμε συμπεριλάβει στη λίστα μας νησιωτικούς, παραθαλάσσιους αλλά και ορεινούς προορισμούς για διακοπές τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για διακοπές με αμάξι:

#1. Ψίνθος, Ρόδος

Το χωριό Ψίνθος στη Ρόδο
Το χωριό Ψίνθος στη Ρόδο

Η Ρόδος είναι ένα από τα κορυφαία νησιά για διακοπές τον Σεπτέμβριο. Γενικά, το νησί σφύζει από ζωή καθόλη τη διάρκεια του χρόνου μιας και δεν είναι μόνο οι παραλίες που προσελκύουν τους επισκέπτες.

Με ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο θα φτάσεις στην Ψίνθο, ένα ημιορεινό χωριό λίγο έξω από το κέντρο της πόλης. Εκεί θα βρεις πλατάνια, τρεχούμενα νερά και μία γραφική πλατεία όπου μπορείς να καθίσεις για να απολαύσεις τον καφέ σου.

#2. Λίμνη, Εύβοια

Η παραθαλάσσια κωμόπολη Λίμνη στην Εύβοια
Η παραθαλάσσια κωμόπολη Λίμνη στην Εύβοια

Μια ειδυλλιακή παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται φωλιασμένη στην αγκαλιά ενός μικρού κόλπου. Η Λίμνη Εύβοιας συγκαταλέγεται στα ωραιότερα μέρη για διακοπές τον Σεπτέμβριο λόγω του καταπράσινου τοπίου και της γαλήνιας ατμόσφαιρας.

Στη Λίμνη θα έχεις τη δυνατότητα να περπατήσεις στον μικρό οικισμό, να δοκιμάσεις φρέσκους ψαρομεζέδες δίπλα στη θάλασσα και να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά της περιοχής. Εξάλλου, το καλοκαίρι στην Ελλάδα καλά κρατεί και τον Σεπτέμβριο! Για να φτάσεις εύκολα και γρήγορα στον προορισμό σου επίλεξε ενοικίαση αυτοκινήτου στον Πειραιά και φύγε για διακοπές δίπλα στο κύμα.

#3. Αρεόπολη, Λακωνία

Η γραφική Αρεόπολη στη Μάνη
Η γραφική Αρεόπολη στη Μάνη

Η Πελοπόννησος είναι από τους καλύτερους προορισμούς για Σεπτέμβριο μιας και συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Τα τελευταία χρόνια, το χωριό Αρεόπολη στη Μάνη έχει εξελιχθεί σε έναν τουριστικό πόλο έλξης και όχι άδικα αφού η γοητεία του πέτρινου τοπίου σε αντίθεση με το μπλε της θάλασσας δημιουργούν μία ονειρεμένη εικόνα.

Έχε στο νου σου ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Αρεόπολη και ως αφετηρία για να εξερευνήσεις και την υπόλοιπη Μάνη.

#4. Παύλιανη, Φθιώτιδα

Η παραμυθένια Παύλιανη
Η παραμυθένια Παύλιανη

Αν είσαι ορεινός τύπος και ονειρεύεσαι κοντινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου ο προορισμός είναι ένας. Με ενοικίαση αυτοκινήτου από την Αθήνα θα ετοιμάσεις βαλίτσες για ένα ήσυχο χωριό γεμάτο ψηλά δέντρα, νερά και ένα απίστευτο θεματικό πάρκο.

Περπάτησε στο χωριό, βγάλε τις πιο ινσταγκραμικές φωτογραφίες και μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα τοπικά προϊόντα της περιοχής όπως κρέας και τυροκομικά. Άρπαξε την ευκαιρία να ζήσεις ένα διήμερο στην Παύλιανη και να ταξιδέψεις σε μία άλλη εποχή.

#5. Άνω Πορόια, Σέρρες

Τα Άνω Πορόια στις Σέρρες
Τα Άνω Πορόια στις Σέρρες

Ανηφορίζουμε σιγά σιγά για να φτάσουμε στα Άνω Πορόια, ένα ορεινό χωριό στις Σέρρες που ξεχωρίζει για τα όμορφα αρχοντικά του και την αξεπέραστη θέα που προσφέρει στη Λίμνη Κερκίνη.

Για εσένα που φτάνεις αεροπορικώς στη Βόρεια Ελλάδα και θες να εξερευνήσεις τους τριγύρω οικισμούς σημείωσε ότι με τη Let’s Drive έχεις τη δυνατότητα να ολοκληρώσεις ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Ταξίδεψε στα Άνω Πορόια φέτος το φθινόπωρο για να ανακαλύψεις έναν κρυμμένο παραδοσιακό οικισμό γεμάτο έλατα και μαύρα πεύκα.

#6. Τόρνος, Ευρυτανία

Το χωριό Τόρνος στην Ευρυτανία
Το χωριό Τόρνος στην Ευρυτανία

Λίγο έξω από το Καρπενήσι θα συναντήσεις τον Τόρνο, ένα παραμυθένιο χωριό που αξίζει να επισκεφθείς πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας. Εδώ, η φύση είναι στα καλύτερά της. Το πράσινο και το πορτοκαλί πρωταγωνιστούν, ενώ οι καταρράκτες δίνουν μια αλλόκοσμη νότα στην ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στο φυσικό τοπίο. Στο χωριό θα βρεις αρκετές εκκλησίες, ένα λαογραφικό μουσείο και έναν νερόμυλο που σίγουρα θα σου τραβήξει την προσοχή.

Οι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα δεν έχουν τελειωμό. Τώρα, που ο καιρός είναι ακόμη καλός και η ζέστη έχει υποχωρήσει, είναι η κατάλληλη περίοδος να ξεκινήσεις να προγραμματίζεις μικρές και μεγάλες φθινοπωρινές αποδράσεις.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου