Ανακάλυψε τη Ρόδο: Κορυφαίες εμπειρίες και δραστηριότητες για τις διακοπές σου!

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τη Ρόδο ως το νησί του θεού Ήλιου ή το νησί των Ιπποτών. Ωστόσο, η Ρόδος έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στον επισκέπτη πέρα από φανταστικούς μύθους.

Επισκέψου φέτος το καλοκαίρι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και δες τη Ρόδο με άλλο μάτι. Επίλεξε ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο και μετακινήσουμε με άνεση σε όλο το νησί.

Διακοπές στη Ρόδο

Το Φαληράκι στη Ρόδο
Το Φαληράκι στη Ρόδο

Το νησί είναι μεγάλο και έχεις πολλές επιλογές για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις. Απόλαυσε τις διακοπές στη Ρόδο και κάνε ένα μοναδικό ταξίδι σε ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αιγαίου.

Αν είσαι φυσιολάτρης δεν πρέπει να παραλείψεις από το πρόγραμμά σου μια επίσκεψη στην Κοιλάδα των Πεταλούδων για να δεις από κοντά ένα καταπράσινο τοπίο που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 και φιλοξενεί άπειρα, σπάνια και μη, είδη πεταλούδας.

Αν το περπάτημα και η περιήγηση σε κούρασαν, βρες καταφύγιο σε κάποιο από τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια. Δοκίμασε παραδοσιακές συνταγές, πιες ντόπιο κρασί και απόλαυσε τους ήχους της φύσης.

Σειρά έχει η διασκέδαση. Στο νησί υπάρχουν πολλές επιλογές από μεγάλα κλαμπ για διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι μπαρ για ένα χαλαρό ποτό. Προτίμησε το Φαληράκι και ανακάλυψε γιατί η Ρόδος είναι το νησί με την καλύτερη νυχτερινή ζωή.

Αξιοθέατα στη Ρόδο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Ρόδο
Το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Ρόδο

Η Ρόδος είναι γνωστή για τα τουριστικά της αξιοθέατα και διαθέτει μεγάλο αριθμό μνημείων που αποτυπώνουν το ιστορικό παρελθόν του νησιού. Λόγω του μεγέθους της, η Ρόδος είναι ένα νησί που εξερευνάται καλύτερα με αυτοκίνητο. Εμπιστεύσου τη Let's Drive για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο και απόλαυσε άνετα μικρές και μεγάλες διαδρομές.

Αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις:

Η Φιλέρημος στη Ρόδο
Η Φιλέρημος στη Ρόδο

  • Η Παλιά Πόλη: Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θα σε μεταφέρει στην εποχή των ιπποτών.
  • Η Ακρόπολη της Λίνδου: Φτάσε στην κορυφή της Ακρόπολης για να θαυμάσεις τον δωρικό ναό και την πανοραμική θέα στο Αιγαίο.
  • Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου: Κάνε τη βόλτα σου στο παλάτι και δες από κοντά ψηφιδωτά, κίονες, έπιπλα και πολλά άλλα απομεινάρια της μεσαιωνικής εποχής.
  • Η Φιλέρημος: Περπάτησε στον Δρόμο του Γολγοθά και φτάσε στον επιβλητικό σταυρό που υψώνεται στον λόφο της Φιλερήμου.
  • Οι Επτά Πηγές: Ακολούθησε το τούνελ για να καταλήξεις σε μία λίμνη με κρυστάλλινα νερά.
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου: Στεγάζεται στο πρώην νοσοκομείο των ιπποτών διατηρώντας τη γοτθική αρχιτεκτονική της εποχής. Στις αίθουσές του φιλοξενούνται εκθέματα από την εποχή των ιπποτών, γλυπτά, αγάλματα και πολλά άλλα εκθέματα.

Ρομαντικά μέρη στη Ρόδο

Η Παλιά Πόλη στη Ρόδο
Η Παλιά Πόλη στη Ρόδο

Η Ρόδος αποτελεί ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά του Αιγαίου αφού οι ιππότες άφησαν το στίγμα τους στο νησί. Τα κάστρα, τα τείχη, οι αψίδες και οι πλακόστρωτοι δρόμοι δίνουν την αίσθηση ενός κινηματογραφικού σετ και δημιουργούν την πιο ρομαντική ατμόσφαιρα.

Με ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο της Ρόδου θα οδηγήσεις σε μαγικά χωριά και παραμυθένια τοπία. Οργάνωσε κοντινές ή μακρινές διαδρομές και μοιράσου με το ταίρι σου στιγμές ξεκούρασης και ηρεμίας στο πιο ατμοσφαιρικό νησί των Δωδεκανήσων.

Οι καλύτερες παραλίες της Ρόδου

Η παραλία Άντονι Κουίν στη Ρόδο
Η παραλία Άντονι Κουίν στη Ρόδο

Να είσαι σίγουρος ότι στη Ρόδο θα βρεις τουλάχιστον μία παραλία που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σου. Οργανωμένες, κατάλληλες για οικογένειες με μικρά παιδιά, απομονωμένες, ιδανικές για λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, οι παραλίες της Ρόδου είναι πολλές και φέτος το καλοκαίρι μπορείς να τις επισκεφθείς όλες.

Μην ξεχνάς ότι οι αποστάσεις στη Ρόδο είναι μεγάλες και κάποιες παραλίες είναι αρκετά απομακρυσμένες. Ωστόσο, η ενοικίαση αυτοκινήτου στο νησί θα σου λύσει τα χέρια και θα διώξει οποιαδήποτε ανησυχία. Βασίσου στην αξιοπιστία της Let’s Drive και πάμε να δούμε μαζί τις καλύτερες παραλίες της Ρόδου.

  • Άντονι Κουίν: Η παραλία με το όνομα του γνωστού ηθοποιού είναι διάσημη για τα καταγάλανα νερά της και τις παροχές που προσφέρει στον επισκέπτη. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου μάσκα και αναπνευστήρα για να εξερευνήσεις τον καθαρό βυθό.
  • Βλύχα: Στην απέραντη ακτογραμμή της Βλύχας, θα βρεις ξαπλώστρες και ομπρέλες για να περάσεις με άνεση την ημέρα σου στην παραλία.
  • Τσαμπίκα: Χρυσαφένια αμμουδιά, καθαρά νερά και επιλογές για water sports. Αν ταξιδεύεις με την οικογένειά σου και έχεις μαζί σου μικρά παιδιά, η Τσαμπίκα είναι η καλύτερη επιλογή για παιχνίδια στην άμμο και βουτιές από το πρωί ως το απόγευμα.
  • Άγιος Παύλος: Κάτω από τη Λίνδο υπάρχει ένας υπέροχος κόλπος που θυμίζει μισοφέγγαρο. Τα σμαραγδένια νερά της περιοχής προσελκύουν αρκετούς τουρίστες, οπότε φρόντισε να φτάσεις νωρίς το πρωί στην παραλία για να βρεις σκιά.
  • Πηγές Καλλιθέας: Αν ψάχνεις κάτι λίγο διαφορετικό από τις κλασικές παραλίες τότε πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου τις Πηγές Καλλιθέας. Περιηγήσου σε έναν εμβληματικό χώρο και κάνε το μπάνιο σου στα ιαματικά νερά.

Στη Ρόδο τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι must. Εξερεύνησε τα αξιοθέατα της Ρόδου με την άνεσή σου, οργάνωσε το χρονοδιάγραμμά σου όπως εσύ επιθυμείς και απόφυγε την ταλαιπωρία.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου