Ανακάλυψε τις Κορυφαίες Παραλίες του Ηρακλείου!

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα ευχαριστηθείς βουτιές και ηλιοθεραπεία σε χρυσαφένιες αμμουδιές και οργανωμένες παραλίες. Τα απέραντα χιλιόμετρα ακτογραμμής θα σε συναρπάσουν και θα σου προσφέρουν άπειρες επιλογές για δραστηριότητες και χαλάρωση.

Πάρε μια γεύση από τη μαγεία της πόλης και ξεκίνα να οργανώνεις τις φετινές σου εξορμήσεις. Φύγαμε να δούμε μαζί τις τοπ παραλίες του Ηρακλείου.

Παραλίες στο Ηράκλειο που δεν πρέπει να χάσεις:

Αγία Πελαγία

Η παραλία στην Αγία Πελαγία
Η παραλία στην Αγία Πελαγία

Η οργανωμένη παραλία, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον ομώνυμο οικισμό, με τη χοντρή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά, αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ αλλά και όσους επιθυμούν στιγμές ξεκούρασης κάτω από τον ζεστό ήλιο.

Στην περιοχή μπορείς να φτάσεις με τα μέσα συγκοινωνίας. Ωστόσο, να γνωρίζεις ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η συγκοινωνία είναι δύσκολη και κουραστική.

Για να απολαύσεις στο έπακρο τις διακοπές σου και να αποφύγεις την ταλαιπωρία ολοκλήρωσε την ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο και φύγε για ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στο Ηράκλειο.

Αγιοφάραγγο

Η ήσυχη παραλία Αγιοφάραγγο
Η ήσυχη παραλία Αγιοφάραγγο

Το Αγιοφάραγγο ίσως είναι μια από τις πιο όμορφες και μυστικές παραλίες κοντά στο Ηράκλειο. Για να φτάσεις στην παραλία θα χρειαστείς σίγουρα αμάξι έως ένα σημείο ενώ, μετά, θα χρειαστεί να περπατήσεις μέσα από ένα εκπληκτικό φαράγγι μέχρι να ακούσεις τον ήχο των κυμάτων.

Με ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, θα φτάσεις με ασφάλεια σε μια μαγευτική παραλία με βότσαλο και καθαρά νερά. Αν είσαι ρομαντικός τύπος, μείνε μέχρι το σούρουπο για να θαυμάσεις τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος ή μέχρι αργά το βράδυ για να μετρήσεις τα αστέρια.

Αμνισός

Η παραλία Αμνισός είναι ιδανική για οικογένειες
Η παραλία Αμνισός είναι ιδανική για οικογένειες

Αν ταξιδεύεις με την οικογένειά σου και ειδικά με μικρά παιδιά η Αμνισός είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Τα ρηχά καθαρά νερά και η απαλή χρυσαφένια αμμουδιά καθιστούν την παραλία ιδανική για ατελείωτο παιχνίδι στην άμμο, ηλιοθεραπεία και βόλεϊ.

Αν και κοντά στην πόλη του Ηρακλείου, η Αμνισός είναι μια ήσυχη επιλογή για όσους θέλουν ιδιωτικότητα και καλοπέραση.

Για να εκμεταλλευτείς τις ημέρες σου στο νησί όσο καλύτερα γίνεται, μπορείς να συνδυάσεις τις βουτιές σου με επίσκεψη στα κορυφαία αξιοθέατα του Ηρακλείου. Προγραμμάτισε τις επισκέψεις σου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και αφού τα εξερευνήσεις όλα, δροσίσου στα νερά του Ηρακλείου.

Κομμός

Τα γαλάζια νερά στην παραλία Κομμός
Τα γαλάζια νερά στην παραλία Κομμός

Στον Κομμό θα απολαύσεις τη φύση αλλά και όλες τις ανέσεις μια καλά οργανωμένης παραλίας. Σε περίπτωση που η βάση σου βρίσκεται εκτός Ηρακλείου, μπορείς να κάνεις ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο στα Χανιά και να οργανώσεις εκδρομές κοντά στο Ηράκλειο.

Κράτα στα υπόψη ότι το βόρειο κομμάτι της παραλίας είναι φιλικό προς τους γυμνιστές ενώ σχεδόν σε όλη την περιοχή γεννούν τα αυγά τους οι χελώνες καρέτα.

Κουδουμάς

Ηρεμία και χαλάρωση στην παραλία Κουδουμάς
Ηρεμία και χαλάρωση στην παραλία Κουδουμάς

Με φόντο τη γνωστή Μονή Κουδουμά, θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε μια από τις πλέον ήσυχες και απομονωμένες παραλίες του νομού Ηρακλείου. Δροσερά νερά, ψιλά βότσαλα, γαλήνη και ιδιωτικότητα.

Τι άλλο μπορεί να χρειαστεί κανείς πέρα από αρκετό νερό και λίγα σνακ; Αν συνεχίζεις να αναρωτιέσαι «τι να κάνω στο Ηράκλειο», η απάντηση είναι μία. Συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα και ετοιμάσου να κάνεις τις βουτιές σου ατενίζοντας την υπέροχη θέα.

Ληστής

Η ρομαντική παραλία Ληστής
Η ρομαντική παραλία Ληστής 

Αποτελεί την τέλεια επιλογή για τους πιο ρομαντικούς και για όσους θέλουν να περάσουν χρόνο με το ταίρι τους κάνοντας λογοπαίγνια με το όνομα της παραλίας. Ωστόσο, η ομορφιά και η ατμόσφαιρα του Ληστή θα σε μαγέψουν τόσο που δεν θα θες να φύγεις από εκεί.

Χωρίς ίχνος ομπρέλας ή ξαπλώστρας, ο Ληστής απευθύνεται σε όσους αρκούνται σε μια πετσέτα και ένα ψυγειάκι για τα απαραίτητα.

Επίλεξε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από τα Χανιά, πάρε το άλλο σου μισό, οδήγησε μέχρι τον Ληστή και βγάλε τις πιο καλοκαιρινές φωτογραφίες με φόντο τον επιβλητικό βράχο.

Λιμανάκια

Το καλύτερο deal των διακοπών σου θα το βρεις στα Λιμανάκι όπου τρεις παραλίες ενώνονται σε μία ακτογραμμή. Το Σαραντάρι, το Γεφύρι και τα Λιμανάκια είναι όλα πανέμορφα και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Η οργανωμένη παραλία, οι μικροί κολπίσκοι, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα ψιλά βότσαλα συναντώνται για να συνθέσουν ένα ακαταμάχητο καλοκαιρινό τοπίο. Φτάσε στην περιοχή νωρίς το πρωί και ετοιμάσου για το απόλυτο beach hopping.

Μάταλα

Η διάσημη παραλία Μάταλα
Η διάσημη παραλία Μάταλα

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τα Μάταλα μιας και είναι η πιο γνωστή παραλία της Κρήτης και must προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Πλήρως οργανωμένη, φιλόξενη προς όλους, πόλος έλξης γυμνιστών και, φυσικά, χίπηδων, τα Μάταλα παραμένουν ψηλά στις καρδιές όλων.

Ποταμός

Η ήσυχη και οργανωμένη παραλία Ποταμός
Η ήρεμη παραλία Ποταμός

Κοντά στα Μάλια θα βρεις την παραλία Ποταμός, μια ήσυχη αλλά οργανωμένη παραλία. Με θέα στα Λευκά Όρη και κοντά στο Μινωικό Ανάκτορο των Μαλίων θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε μια περιοχή με ακατέργαστη ομορφιά.

Για περισσότερες εμπειρίες, πίσω από την παραλία θα συναντήσεις τον Βάλτο των Μαλίων, έναν σημαντικό υδροβιότοπο πανίδας και χλωρίδας που αξίζει να προσθέσεις στο πρόγραμμά σου.

Με ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ρέθυμνο, θα δεις όλα όσα φαντάζεσαι χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Τρυπητή

Τρυπητή
Η παραλία Τρυπητή με τα δέντρα και τη φυσική σκιά

Τελευταία στη λίστα μας είναι μια παραλία για τολμηρούς εξερευνητές. Για να φτάσεις στην παραλία θα πρέπει να διανύσεις το φαράγγι της Τρυπητής μέχρι να συναντήσεις μια ήσυχη ακρογιαλιά με φυσική σκιά. Στην περιοχή θα βρεις παραδοσιακά ταβερνάκια όπου μπορείς να ξαποστάσεις και να απολαύσεις κρητικούς μεζέδες.

Είτε κοσμοπολίτικες είτε απομονωμένες, οι παραλίες του Ηρακλείου θα σε ανταμείψουν με τη μοναδική ομορφιά τους και το vibe τους. Για τις μετακινήσεις σου επίλεξε τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα της Let’s Drive, πάρε μαγιό και πετσέτα και ξεκίνα για τις πιο καλοκαιρινές διαδρομές.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου