Παραδοσιακά Χωριά Ηρακλείου: Ανακάλυψε την Αυθεντική Κρήτη!

Σε ένα νησί που επικρατεί το παραδοσιακό στοιχείο, η ντόπια λαλιά, οι διατηρητέοι οικισμοί και το ομολογουμένως καλό φαγητό, θα έχεις την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις τις πιο ωραίες διαδρομές και να συλλέξεις εικόνες που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Εξερεύνησε με την άνεση του αυτοκινήτου σου τα παραδοσιακά χωριά του Ηρακλείου, ανακάλυψε μοναδικούς προορισμούς και βίωσε από πρώτο χέρι την κρητική φιλοξενία.

#1 Φόδελε 

Η μαγευτική παραλία στο Φόδελε
Η μαγευτική παραλία στο Φόδελε

Ξεκινάμε τη λίστα μας με ένα από τα πιο αγαπημένα ορεινά χωριά του Ηρακλείου. Το χωριό Φόδελε είναι ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος κρυμμένος ανάμεσα σε πορτοκαλεώνες, οπότε, αν βρεθείς ποτέ στον οικισμό μην παραλείψεις να δοκιμάσεις πορτοκάλια από τοπικούς παραγωγούς.

Αν σου αρέσει η εξερεύνηση και η πεζοπορία στη φύση να ξέρεις ότι από το χωριό περνάει ο ποταμός Παντομάντρης ενώ παράλληλα μπορείς να περιπλανηθείς και στους πύργους του Φόδελε. 

Λέγεται ότι διάσημος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, γνωστός ως Ελ Γκρέκο, καταγόταν από το Φόδελε. Μάλιστα, στο χωριό φιλοξενείται και το Μουσείο Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του Ηρακλείου.

#2 Χουδέτσι

Το γραφικό χωριό Χούδετσι
Το γραφικό χωριό Χούδετσι

Στο Χουδέτσι πρωταγωνιστεί η κρητική λύρα και τα μουσικά όργανα. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό με γραφικά στενά που πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Κρήτη. 

Κάνε τη βόλτα σου στο χωριό, θαύμασε τη φύση και τα γραφικά πετρόχτιστα σπίτια. 

Για να φτάσεις στο Χουδέτσι θα χρειαστείς σίγουρα όχημα μιας και το χωριό βρίσκεται αρκετά ψηλά. Με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από το Ηράκλειο αλλά και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από το Ρέθυμνο θα οδηγήσεις με άνεση στους δρόμους της Κρήτης για να γνωρίσεις την αυθεντική πλευρά των χωριών και των κατοίκων τους.

#3 Εθιά 

Τα πετρόχτιστα σπίτια στο χωριό Εθιά
Τα πετρόχτιστα σπίτια στο χωριό Εθιά

Ψηλές βουνοκορφές, πέτρινες εκκλησίες, φαράγγια και άγρια ομορφιά μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Η Εθιά είναι είναι ένα μικρό παραδοσιακό χωριό που απευθύνεται σε όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Το χωριό είναι μικρό οπότε και οι επιλογές περιορισμένες. Ωστόσο, στον οικισμό θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις γνήσια κρητικά πιάτα και να πιεις αυθεντική ρακή. 
Ίσως η Εθιά να μην συγκαταλέγεται στα πιο διάσημα χωριά του Ηρακλείου. Είναι όμως σίγουρα ένας από τους πιο γραφικούς και γεμάτους ιστορία προορισμούς που μπορείς να επισκεφτείς στο Ηράκλειο.

#4 Γούβες 

Η οργανωμένη παραλία στις Γούβες
Η οργανωμένη παραλία στις Γούβες

Κατηφορίζουμε σιγά-σιγά για να συναντήσουμε ένα παραθαλάσσιο χωριό, τις Γούβες. Η περιοχή προσφέρει πολλές επιλογές για διασκέδαση, φαγητό και διαμονή ενώ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή αν θες να τη χρησιμοποιήσεις ως βάση σου για να δεις και τα γύρω χωριά και να πραγματοποιήσεις επιπλέον εκδρομές κοντά στο Ηράκλειο.
Επίλεξε ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και απόλαυσε βόλτες δίπλα στη θάλασσα με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

#5 Αγία Πελαγία 

Τα κρυστάλλινα νερά στην Αγία Πελαγία 
Τα κρυστάλλινα νερά στην Αγία Πελαγία

Στη βόρεια ακτή της Κρήτης θα συναντήσεις ένα γραφικό και ρομαντικό ψαροχώρι που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα από τα ωραιότερα τουριστικά θέρετρα και φιλοξενεί μία από τις διασημότερες παραλίες του Ηρακλείου.

Ο πιο βολικός τρόπος για να φτάσεις και να περιηγηθείς με την άνεσή σου τον οικισμό είναι με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Αν φτάνεις στο νησί ακτοπλοϊκώς μπορείς να ολοκληρώσεις ενοικίαση αυτοκινήτου στο λιμάνι του Ηρακλείου για να ξεκινήσεις τις διαδρομές σου αμέσως μόλις φτάσεις στο νησί. 

Το ταξίδι στην Κρήτη είναι μια εμπειρία που σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστη. Κάνε μία λίστα με όλα τα χωριά και σημεία ενδιαφέροντος που θέλεις να επισκεφθείς, οργάνωσε τις διαδρομές σου και προχώρησε σε ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο στα Χανιά. Ταξίδεψε οδικώς στα πιο γραφικά χωριά και γέμισε το άλμπουμ σου με μοναδικές εικόνες.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου