9+1 Iδανικές Παραλίες στα Χανιά για Παιδιά!

Το καλοκαίρι για τα παιδιά είναι μια περίοδος ανεμελιάς και ατελείωτου παιχνιδιού. Στα νησιά, οι παραλίες γεμίζουν από οικογένειες με μικρά παιδιά που απολαμβάνουν τις βουτιές τους, ανακαλύπτουν τον βυθό και παίζουν στην άμμο από το πρωί έως το απόγευμα.

Φέτος το καλοκαίρι, ταξίδεψε στην Κρήτη με την οικογένειά σου. Εξερεύνησε στα όλες τις παραλίες στα Χανιά για παιδιά και βρες αυτή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου.

#1 Άγιοι Απόστολοι-Χρυσή Ακτή

Η παραλία Άγιοι Απόστολοι-Χρυσή Ακτή
Η παραλία Άγιοι Απόστολοι-Χρυσή Ακτή

Με ενοικίαση αυτοκινήτου από το κέντρο των Χανίων, θα φτάσεις σε περίπου ένα τέταρτο στη Χρυσή Ακτή. Η παραλία είναι οργανωμένη, με βελούδινη άμμο και καθαρά νερά. Το σημείο είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά, μιας και ο κόλπος κόβει τον αέρα και μειώνει τα κύματα.

#2 Γεωργιούπολη

Η χρυσή αμμουδιά στη Γεωργιούπολη
Η χρυσή αμμουδιά στη Γεωργιούπολη

Η παραλία της Γεωργιούπολης είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες με λίγο μεγαλύτερα παιδιά. Μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία με ρηχά νερά που, ωστόσο, ίσως να θέλετε να αποφύγετε σε περίοδο ανέμων μιας και σηκώνονται κύματα.

Από την άλλη, μπορείτε να την επιλέξετε εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά στα Χανιά. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα θαλάσσια σπορ ή να κάνετε ιππασία  δίπλα στη θάλασσα.

#3 Ελαφονήσι

Οι μοναδικοί χρωματισμοί στο Ελαφονήσι
Οι μοναδικοί χρωματισμοί στο Ελαφονήσι

Δεν γίνεται να πας για διακοπές στα Χανιά και να μην κάνεις μία βουτιά στο Ελαφονήσι. Τα τιρκουάζ νερά και η ροζ άμμος δημιουργούν ένα φανταστικό τοπίο που προσελκύει ενήλικες και παιδιά.

Από την παραλία θα δεις κι ένα μικρό νησάκι που ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000 και μπορείς να το φτάσεις περπατώντας μέσα στο νερό.

#4 Παχιά Άμμος

Η βραβευμένη παραλία Παχιά Άμμος
Η βραβευμένη παραλία Παχιά Άμμος

Βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, η παραλία Παχιά Άμμος είναι μια καλή επιλογή αν θες να περάσεις όλη την ημέρα στην παραλία. Μπορείς να ξεκινήσεις από νωρίς το πρωί για να προλάβεις ομπρέλα, να κάνεις ηλιοθεραπεία ενώ τα παιδιά παίζουν στην άμμο, και όταν πεινάσεις να επισκεφθείς κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια στην Παλαιοχώρα.

#5 Φαλάσαρνα

Η διάσημη παραλία Φαλάσαρνα
Η διάσημη παραλία Φαλάσαρνα

Στα Χανιά θα βρεις πολλές παραλίες για παιδιά. Τα Φαλάσαρνα ωστόσο, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στα Χανιά και όχι άδικα. Η παραλία διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ αν θέλεις, έχεις την επιλογή να φέρεις τη δική σου πετσέτα για να κάτσεις στην άμμο.

Κολύμπησε στα διάφανα νερά, παίξε με τα παιδιά σου και μην βιαστείς να φύγεις. Μείνε στην παραλία μέχρι το απόγευμα για να δεις ένα από τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.

#6 Μαράθι

Η kids-friendly παραλία στο Μαράθι
Η kids-friendly παραλία στο Μαράθι

Νοτιοανατολικά των Χανίων βρίσκεται η παραλία Μαράθι. Αν η έδρα σου δεν βρίσκεται στα Χανιά και θες να κάνεις το απόλυτο beach hopping, ολοκλήρωσε την ενοικίαση αυτοκινήτου σου στο νησί. 

Φτάσε στο Μαράθι όπου θα συναντήσεις δύο παραδεισένιες και απόλυτα kids-friendly παραλίες. Τόλμησε να κάνεις θαλάσσιο ποδήλατο και μην παραλείψεις να κάνεις μία στάση σε κάποιο ταβερνάκι για φαγητό.

#7 Καλύβες

Η οργανωμένη παραλία Καλύβες
Η οργανωμένη παραλία Καλύβες

Σε μόλις μισή ώρα από τα Χανιά μπορείς να βρίσκεσαι σε μια απάνεμη, οργανωμένη παραλία. Χωρίς πολύ κόσμο και με σχετικά ρηχά νερά, οι Καλύβες είναι ένας κορυφαίος καλοκαιρινός οικογενειακός προορισμός.

Αν βρεθείς στην περιοχή, μπορείς να συνεχίσεις τη βόλτα σου προς τα ορεινά χωριά του Αποκόρωνα. Εξερεύνησε τα Χανιά με παιδιά και δημιούργησε μοναδικές αναμνήσεις.

#8 Καλαθάς

Η ήσυχη παραλία Καλαθάς
Η ήσυχη παραλία Καλαθάς

Στη δυτική πλευρά του Ακρωτηρίου θα βρεις μια σχετικά ανοργάνωτη παραλία με απαλή άμμο και καθαρά, ρηχά νερά. Στον Καλαθά δεν υπάρχουν πολλές ανέσεις παρά μία καντίνα και λίγες ξαπλώστρες.

Παρά το γεγονός αυτό, η παραλία είναι ιδιαιτέρως γνωστή και συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Για αυτό, φρόντισε να ξεκινήσεις νωρίς για να βρεις χώρο ώστε να απλώσεις την πετσέτα σου.

#9 Σούγια

Η παραλία Σούγια με την άγρια ομορφιά
Η παραλία Σούγια με την άγρια ομορφιά

Η Σούγια υπήρξε στο παρελθόν αγαπημένη παραλία των χίπηδων λόγω του άγριας ομορφιάς και του ήρεμου σκηνικού τοπίου. Η παραλία συνεχίζει να είναι αγαπητή στους ντόπιους και ειδικά σε όσους έχουν παιδιά και ψάχνουν μια πιο εναλλακτική επιλογή για τις διακοπές τους.

Για να φτάσεις στην παραλία θα χρειαστείς σίγουρα όχημα έως ένα σημείο, οπότε βάλε στο πρόγραμμά σου την ενοικίαση αυτοκινήτου στα Χανιά.

#10 Φραγκοκάστελλο

Η κοσμοπολίτικη παραλία στο Φραγκοκάστελλο
Η κοσμοπολίτικη παραλία στο Φραγκοκάστελλο

Κάνε τις βουτιές σου με φόντο τα Λευκά Όρη. Οδήγησε μέχρι την παραλία Φραγκοκάστελλο όπου θα απολαύσεις μια άνετη διαμονή καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Μετά το μπάνιο σου μπορείς να επισκεφθείς το ενετικό κάστρο, ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στα Χανιά, και να μάθεις τα πάντα για τους θρυλικούς Δροσουλίτες.

Οι καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές οδικώς είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει κανείς στα παιδιά του. Με τη Let’s Drive άφησε πίσω το άγχος της καθημερινότητας και πέρασε τις ημέρες της άδειάς σου, παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Ταξίδεψε στο νότιο κομμάτι της Κρήτης για να κολυμπήσεις σε μοναδικές παραλίες και να βγάλεις τις πιο καλοκαιρινές φωτογραφίες με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου