Οι Καλύτερες Παραλίες Κοντά στην Αθήνα: Πώς να Φτάσεις με Αυτοκίνητο!

Τα μαγιό και οι πετσέτες έχουν ήδη βγει από την ντουλάπα και η αναζήτηση για βελούδινες παραλίες κοντά στην Αθήνα έχει ξεκινήσει. Αν φέτος δεν έχεις κανονίσει διακοπές σε κάποιο νησί ή αν απλά θες να κάνεις τις βουτιές σου λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, μείνε μαζί μας για να δούμε τις καλύτερες παραλίες κοντά στην Αθήνα.

ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)

Σούνιο
Πανοραμική θέα στο Σούνιο

Ξεκινάμε δυναμικά με την παραλία ΚΑΠΕ που βρίσκεται κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Με ενοικίαση αυτοκινήτου από την Αθήνα θα βρεθείς σε μία ονειρική παραλία με καταγάλανα νερά και μικρά βότσαλα. 

Μπορείς εύκολα να προσεγγίσεις τον μικρό κολπίσκο με το όχημά σου, ωστόσο, για να φτάσεις στην παραλία θα χρειαστεί να κατέβεις τα περίπου 100 σκαλοπάτια. Αν επιλέξεις τη συγκεκριμένη παραλία για τις βουτιές σου φρόντισε να πάρεις μαζί σου ομπρέλα και προμήθειες μιας και η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Λιμανάκια

Λιμανάκια
Παραλία Λιμανάκια στη Βουλιαγμένη

Τα Λιμανάκια στη Βουλιαγμένη, προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος λουόμενων. Επίλεξε ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Αθήνα και φτάσε σε περίπου 40 λεπτά σε μία από τις πιο γνωστές παραλίες κοντά στην Αθήνα. 
Για να φτάσεις στην παραλία θα πρέπει να κατηφορήσεις μέχρι να δεις να ξεδιπλώνεται μπροστά σου ένα βραχώδες τοπίο που εσωκλείει πεντακάθαρα νερά. 
Πριν ξεκινήσεις, καλό θα ήταν να έχεις στα υπόψη ότι για να μπεις στη θάλασσα θα πρέπει να βουτήξεις μια κι έξω. Για τον λόγο αυτό, η παραλία είναι ιδιαίτερα γνωστή στους νέους που την επισκέπτονται για να κάνουν ατέλειωτες βουτιές από τα βράχια.

Ακτή Βουλιαγμένης

Ακτή Βουλιαγμένης
Η οργανωμένη παραλία στην Ακτή Βουλιαγμένης

Παραμένουμε στη Βουλιαγμένη με τη μόνη διαφορά ότι τώρα αυτή η παραλία είναι οργανωμένη. Η Ακτή Βουλιαγμένης λοιπόν, απευθύνεται σε όσους αναζητούν άνεση και καθαρά νερά.

Ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά μιας και πέρα από τη βελούδινη άμμο θα βρείτε παιδική χαρά και γήπεδα για βόλεϊ. Αν αναρωτιέσαι τι να κάνεις στην Αθήνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με παιδιά, πλέον έχεις τη λύση.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι η παραλία έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή για τις φετινές σου βουτιές. 

Ερωτοσπηλιά

Ερωτοσπηλιά
Η παραλία Ερωτοσπηλιά

Για τους πιο ρομαντικούς προτείνουμε την Ερωτοσπηλιά που βρίσκεται λίγο μετά το Πόρτο Ράφτη. Μία από τις πιο ωραίες παραλίες κοντά στην Αθήνα που θες να την επισκεφθείς μόνο και μόνο από το όνομά της.

Η περιοχή προσφέρεται για όσους επιθυμούν ηρεμία και χαλάρωση μιας και ο κολπίσκος είναι αρκετά απομονωμένος. Για τον λόγο αυτό, φρόντισε να έχεις προμηθευτεί από πριν νερό και σνακ και εννοείται να έχεις φέρει τη δική σου ομπρέλα.

Προχώρησε σε ενοικίαση αυτοκινήτου από τον Πειραιά, πάρε το άλλο σου μισό και φύγε για μια ρομαντική απόδραση λίγο έξω από το κέντρο της πόλης.

Κακιά Θάλασσα

Κακιά Θάλασσα
Η παραλία Κακιά Θάλασσα

Από την άλλη πλευρά, η παραλία της Κακιάς Θάλασσας ίσως να μην προσελκύει πολύ κόσμο λόγω του ονόματός της αλλά επανορθώνει με την άγρια ομορφιά της. Λέγεται ότι η παραλία πήρε το όνομά της από τον μύθο του Δία και του Ποσειδώνα, οι οποίο βοήθησαν τους Έλληνες να νικήσουν τους βάρβαρους κατακτητές επιστρατεύοντας ψηλά κύματα.

Αν είσαι λάτρης του βυθού και του άγριου τοπίου, αξίζει σίγουρα να βάλεις στο καλοκαιρινό σου πρόγραμμα μια στάση στην Κακιά Θάλασσα. Απόλαυσε την ηλιοθεραπεία σου και κολύμπησε στα καταγάλανα με φόντο τους επιβλητικούς βράχους σε μια από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες παραλίες κοντά στην Αθήνα.

Ψάθα

Με τα ενοικιαζόμενα οχήματα της Let’s Drive θα φτάσεις σε περίπου δύο ώρες από το κέντρο της Αθήνας στην Ψάθα. Εκεί, θα βρεις μια πολυσύχναστη παραλία με άμμο, βότσαλα και πολλές επιλογές για ψαρομεζέδες δίπλα στο κύμα.

Η περιοχή προσφέρεται τόσο για οικογένειες όσο και για παρέες που ψάχνουν μια μικρή όαση δροσιάς έξω από την Αθήνα. Άρπαξε την ευκαιρία και ταξίδεψε μέχρι την Ψάθα για να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης με θέα τον Κορινθιακό Κόλπο. 

Μην βιαστείς να φύγεις και μείνε στην παραλία μέχρι το απόγευμα για να θαυμάσεις το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Προσήλι

Προσήλι
Τα γαλάζια νερά στην παραλία Προσήλι

Κοντά στο Πόρτο Γερμενό θα συναντήσεις την παραλία Προσήλι, ένα μικρό διαμαντάκι που θυμίζει έντονα νησί των Κυκλάδων. Τα γαλαζοπράσινα νερά, η άμμος και τα βότσαλα συνθέτουν μια μοναδική εικόνα που ξεγελά τον επισκέπτη και τον κάνει να νομίζει πως βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό νησί.

Ιδανικός προορισμός για μίνι αποδράσεις μέσα στην εβδομάδα και εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απαθανατίσουν μοναδικές φωτογραφίες με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Δεν έχεις πλέον δικαιολογία αν είσαι από αυτούς που θα μείνουν στο κέντρο φέτος το καλοκαίρι. Οι καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αμάξι είναι πολλοί και με τη Let’s Drive θα τους ανακαλύψεις έναν προς έναν.

Για την καλύτερη διευκόλυνσή σου, αν φτάνεις στην πρωτεύουσα αεροπορικώς, μην ξεχνάς ότι μπορείς να προχωρήσεις σε ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Αθήνας και να μετακινηθείς εύκολα και γρήγορα παντού.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου